MOST 31 % minden könyvünkre!
Infóvonal: 06 20 288-5418 | E-mail: konyv@pillangokiado.hu

B-Fit - Minden, ami mozgás!

Létrehozva: 2016. 11. 10. 16:51
Balázs, a Capoeira Aerobik megálmodója, több mint tízéves edzői tapasztalattal a háta mögött elárulja Neked, mi kell ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott, és ami a legfőbb, egészséges legyél.

Segít abban, hogy életedben egyensúlyba kerüljön a mozgás, az egészséges táplálkozás és a pihenés.
Mert ez a titka mindennek!

Megosztja Veled szakmai tapasztalatait: azokat a gyakorlatokat, trükköket és tippeket, amik „társaid” lesznek edzéseid során: akár súlyod csökkentésével szálkásítani, formálni szeretnéd az alakod, akár némi izomra szeretnél szert tenni.

Első könyvében a mozgásról tudhatsz meg minden fontos információt, megismerheted a testedet, szervezetedet.

Készülj fel, mert miután elolvastad, meg sem állsz majd a következő edzőteremig vagy futópályáig.

B-Fit!
B-Life!
Bővebben »

Üvegfiú - Csontkemény harc

Létrehozva: 2016. 04. 28. 20:44
Karcsi üvegcsontú, az orvosok két hónapot jósoltak neki, azóta felnőtt és igyekszik valóra váltani az álmait. Nem volt egyszerű az eddig megtett út, hisz teljes mértékben a szüleire és a családtagjaira van utalva, önellátásra teljesen képtelen, de a kitartása végtelen.
Megszámolni sem lehet, hányszor tört el a csontja. Nála egy-egy ártatlannak vélt nyújtózkodás lábtöréshez vezethet, egy tüsszentés könnyedén eltörheti a kulcscsontját. A vesekőműtétjeit kisebb hadseregnyi orvosi stáb végezte, minden végtagjára külön személyzet figyelt. Mégsem volt hajlandó keserűségében feladni, bár sokszor tűrőképességének a határán táncolt. Szerettei és saját állhatatossága, pozitív hozzáállása az élethez mindig előre vezették. Zenél, verset ír – no meg könyvet –, ő készítette, koordinálja és vezeti a Tégy jót! weboldalt, amellyel segít, súlyos beteg kisgyerekekért dolgozik. Megható és tanulságos története nekünk is erőt és útmutatást ad.
Bővebben »

Új könyvünk: Kárpáterődítés!

Létrehozva: 2015. 03. 03. 17:08
Megjelent Szabó József János új kötete! 
 
Kárpáterődítés 1940-1944
 
Magyar katonai erődítések Kárpátalján és Székelyföldön
Az Árpád-vonaltól az Árpád-állásig

Románia 1944. augusztus 23-án bekövetkezett átállása a tengelyhatalmak oldaláról az antifasiszta koalíció oldalára gyökeresen változtatta meg a hadászati védelem addig tervezett elképzeléseit Dél- és Közép-Kelet Európában. Még augusztus 10-én vitéz dálnoki Veress Lajos altábornagy, a kolozsvári IX. hadtest parancsnoka a Békás-szorosban tartott egy alkalmazó megbeszélést, amelyen a hadtest legfontosabb beosztásait viselő személyek mellett jelen volt von Grolman vezérőrnagy, a német Dél-Ukrajna Hadseregcsoport vezérkari főnöke is. A téma a Keleti-Kárpátok védelme volt, s részben első világháborús tapasztalatok alapján az a megállapítás született, hogy hét-nyolc hadosztállyal és a Székely Határvédelmi erőkkel- beleértve az erődszázadokat is – az ezeréves határt meg lehet védeni.
Bővebben »

Az ötödik pillangó a Pillangónál

Létrehozva: 2014. 11. 28. 11:02
A nálunk is közkedvelt A rejtelmes Ginkó utca, Tördafejed-mesék, valamint az Áven és a kutyorz Vaúföldön szerzőjének új regénye érdekfeszítő, izgalmas, kiszámíthatatlanul szövevényes történet egy belgrádi árvaházban élő fiú gyors felnőtté válásáról; miközben nemcsak furcsa emberekkel és azok szellemeivel találkozik, hanem a csodálatos, áttetsző pillangókkal is. A misztikus fantasztikum, a magány, a reménytelenség, az életmentő kamaszbarátság és a jóság egyedülálló ötvözete ez a könyv.

„… ahogy Uroą Petrović minden eddig megjelent műve – Az ötödik pillangó is eredeti, eleven és dinamikus mű, olyan, amilyenre eddig sem a szerb ifjúsági, sem a felnőtteknek szánt irodalomban nem volt példa.”


Bővebben »

Megérkezett Áven!

Létrehozva: 2014. 11. 14. 19:07
Ezt a könyvet egyaránt ajánljuk gyerekeknek és fiatalos lelkületű felnőtteknek. Természetismereti enciklopédia, őstörténelem, a létező világ természeti törvényei, kalandregény, vérfagyasztó izgalmak, szeretet, szenvedés, fegyelem, szenvedély, hűség, barátság, gyerekszerelem – mindez egy helyen.
Bővebben »

35%-os kedvezménnyel a Kilófaló könyvek

Létrehozva: 2014. 10. 28. 12:59
A Kilófaló könyvek örömmel segítenek az év végi készülődésekben, hisz sok-sok sütés-főzés vár a háziasszonyokra. Nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra: finomnak, szépnek és egészségesnek is kell lenniük az ételeknek. Sőt, az sem másodlagos, hogy mennyire megterhelő az ünnepi fogás vagy mennyi idő alatt készül el. Ezekre és még számos fogós kérdésre adnak választ a Kilófaló sorozat kötetei.
Bővebben »

Szívem csücske: Topolya

Létrehozva: 2014. 07. 06. 16:17
Megjelent a Szívem csücske - Topolya a részletekben lakozik című kötet, egy Album minden egykori, jelenlegi és utánunk jövő topolyainak!

Ahogy a dombról gurultunk lefelé, valahogy úgy csillogott a város, mintha porrá törtek volna fölötte száz tükröt. Tudtam, mi mit fog követni, tudtam előre, hogy veszem majd le a cipőmet, hogy állok majd a víz alatt zuhanyzáskor, hogy anyám aznap este is puszit fog adni. Akkor még tudtam, egyszer majd jó ember leszek, még ha rossz gyerek is voltam.
Azóta sem láttam olyannak ezt a várost. Néha sétálni megyek, nézem az esteledést, keresem azt a pontot, ahonnan látni lehetne ugyanazt a tájat, ami még egykor az enyém volt, amiben még otthon éreztem magam. De nem találom azt a pontot, ahonnan ugyanolyan nyugodt lenne minden, s látszana az a sok kis csillogó szilánk, amitől fénylik esteledésben a város. Már nem tudom hol lehetett az a pont, s hogy pontosan mi is romlott el azóta, de már nem tudom azt sem mi mit fog követni, s hogy jó ember leszek-e valaha, még ha most hálátlan gyerek is vagyok felnőtt létemre.
Bővebben »

Tördafejed továbbra is!

Létrehozva: 2014. 07. 06. 15:06
Itt van hát az újabb könyv a szellemi kihívásokat, agytornákat kedvelő gyerekek és felnőttek számára. Jó kis fejtörők várnak mindenkire, akik szeretik a találós kérdéseket, meséket, szerintünk élvezni fogják a könyvben lévőket, hiszen a kötet mindegyik története egy-egy kérdést rejt - melyek nem mindig könnyűek. Pontosabban mindig könnyűek, főleg attól kezdve, hogy tudjuk a megoldást.
Bővebben »

Megjelent Kóka Rozália új könyve

Létrehozva: 2014. 07. 02. 19:29
Megjelent Kóka Rozália új kötete, a "Magyarország szélin..." - Az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör története (1971-2013) és legszebb népdalai című könyv.
Dr. Gerzanics Magdolna így ír erről a gyönyörű könyvről:
"Negyven évig együtt lenni, nagyon szép dolog. Nem sok dalos társaság van Magyarországon, akik ennyi időn keresztül összetartanak, hirdetik hovatartozásukat, ápolják kapcsolataikat. Hány helyen jártak vajon, és hány dalost láttak vendégül viszonzásul? De a legnagyobb eredmény az, hogy együtt voltak, törődtek egymás gondjával, bajával, megünnepelték mind az egyéni, mind pedig az ország jeles napjait, ezzel önmaguknak szerzett örömük mellett, hány embernek tették szebbé, gazdagabbá az életét azáltal, hogy énekeltek? Sőt, lemezeiket, hanghordozóikat a világgal is megismertették."
Bővebben »

Kezdődik a 85. Ünnepi Könyvhét

Létrehozva: 2014. 06. 12. 08:43
Az egész világ focilázban ég, mi pedig könyvhetiben. Sok-sok szeretettel várunk mindenkit a 85. Ünnepi Könyvhéten és 13. Gyermekkönyvnapokon június 12 és 16. között.
Bővebben »

Kóka Rozáliával Csíksomlyón

Létrehozva: 2014. 06. 05. 14:51
A csíksomlyói búcsúba utazunk, ahol Kóka Rozália mesél, énekel és megnyitja a Hazatérés Bukovinából, 1941 című kiállítását. A részletes programot itt olvashatja.
Bővebben »

Kilófaló sütemények újratöltve

Létrehozva: 2013. 11. 15. 20:00
Ismét teljes a Kilófaló sorozat, ugyanis elkészült a Kilófaló sütemények III. átdolgozott kiadása. Az átalakulás során Szoó Judit, a sorozat megalkotója felfrissítette a recepteket, igazodva az első kiadás óta eltelt időhöz és az új trendekhez, valamint a kilófaló lisztkeverékek alapanyaglistája is helyet kapott a finomságok között. A külcsín sem maradt érintetlen, hiszen minden kép színessé vált, új külsőt kaptak az oldalak, ABC rendes tartalomjegyzéket állítottunk össze, és készítettünket egy olyan, minden ételre kiterjedő útmutatót, melyben a teljes Kilófaló sorozatban található ételről megtudhatjuk, hogy mely kötetben kell keresni őket.
Jó egészséget és nagyszerű sütést-főzést kívánunk minden Kedves Olvasónknak!
Bővebben »

Vasmarokban, de töretlenül

Létrehozva: 2013. 11. 15. 16:19
Kóka Rozália, a neves énekes és mesemondó legújabb kötetébe, a Napsugárkisasszonyok 2. - A történelem vasmarkában című munkájába enged bepillantást G. Kovács László történész, műfordító.

A neves énekes és mesemondó bizonyosan nem szorul semmiféle reklámízű bemutatásra, helyénvaló azonban életútjának, eddigi munkásságának a vezérmotívumát felidézni – s ez nem más, mint az értékmentés, az érték- és a hagyományőrzés.
Bővebben »

A mi kutyánk kölke

Létrehozva: 2013. 11. 14. 17:14
Nemrégiben hagyott itt bennünket Czérna Miklós bácsi, Burány doktor mesélője és adatközlője. Kettejükre emlékezünk ezzel az interjúval, melyet egy jó hangulatú bemutató után a Pilis lankái között készítettünk a doktor úrral.

Burány Béla orvos, nem is akármilyen: a Vajdaságban ő szerzett elsőként epidemiológus szakorvosi képesítést, megalapította a Tartományi Rákregisztert, és mindeközben szabadideje is maradt. De mire? Gyűjteni, rendszerezni, népdalokat, balladákat kutatni, meghallani erotikus népmesét, azokból válogatáskötetet kiadni.
Bővebben »

Nyert a Gabonakonyha

Létrehozva: 2013. 09. 14. 19:59
A Gabonakonyha című könyvünk jelölés után a GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2012. magyarországi könyvek versenyében, a Best Single Subject Cookbook kategóriában első helyezést nyert!
Nagyon büszkék vagyunk erre a csodás könyvre, mely a régi, hagyományos receptek mellett a gabonához köthető néprajzi háttérrel is mélyen foglalkozik. Az elismerés méltón üdvözli a kötet szerzőit és szerkesztőbizottságát, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a remekmű. Köszönet illeti Csizmadia Andrást, Nyers Csaba natúrkonyhai szakácsot és Kútvölgyi Mihály fotóművészt, valamint a könyvön dolgozó összes munkatársunkat, ahogyan kimagasló munkát végzett a váci NALORS Grafika Kft. Köszönet érte!
Bővebben »

Belgrádi könyvvásár

Létrehozva: 2012. 10. 26. 08:45

A Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár Szerbia legnagyobb kulturális eseménye. Az idén 57. alkalommal rendezik meg 2012. október 21–28 között. 2012-ben Magyarország kapta azt a megtisztelő szerepet, hogy díszvendég lehet Belgrádban.

A cikk forrása: www.litera.hu/
Bővebben »

Asztalunkon a Gabonakonyha

Létrehozva: 2012. 09. 12. 17:15
Sokat vártunk rá, de újra itt van a Gabonakonyha, mely a Megőrzött ízek sorozat egyik legsikeresebb kötete volt. Szemvillanásnyi idő alatt fogyott fel, s az utolsó időkben már lepkehálóval sem lehetett találni belőle. De az érdeklődés lankadatlan maradt, sokan keresték és még többen bíztattak bennünket, hogy vágjunk bele. Olvasóink szeretetét és bizalmát, hogy ismeretlenül is támogattak bennünket, nem tudjuk eléggé megköszönni. A Gabonakonyha újbóli megjelenése minden értelemben közös munka volt, fogadják hát nagyon nagy szeretettel!
 
Bővebben »

A Székelyföldi Legendáriumról

Létrehozva: 2012. 09. 04. 13:48
Nem a spanyolviaszt fedeztük fel székely módra, nem találtunk fel semmi hihetetlent. Az országos kulturális, turisztikai információs anyagokból rendre lemarad Székelyföld népviselete, népköltészete, mondáink-legendáink, sőt a műemlék épületeink is rászorulnak egy jobb népszerűsítésre. Létrehoztuk a Székelyföldi Legendáriumot, amely tulajdonképpen létezett, csupán nem illusztrált formában és nem egységesen.
Székelyföldön szerencsére több síkon kezdték egyesíteni a tudásukat szakemberek, így történt ez velünk is, hát megalapítottuk a Legendárium csapatát.
Bővebben »

Parkinson-kór, avagy egy posztmodern betegség története

Létrehozva: 2012. 09. 04. 13:47
Pál-Kovács Ramona írása a világhírű szerb posztmodern regényíró, Svetislav Basara Parkinson-kór: a kezdet és a vég című könyvéről.
A Feljegyzések a biciklistákról után tíz évvel nemrégiben megjelent magyar fordításban Svetislav Basara 2006-os regénye Parkinson-kór: a kezdet és a vég címmel. A regény a címben szereplő betegség, a Parkinson-kór leírására vállalkozik, mindazonáltal betekintést nyújt egy meglehetősen torzult, a hagyományostól eltérő értékekkel rendelkező világfelfogásba is. Basara a műben számos fiktív és létező-történelmi szereplőt mozgósít, akik sokszor nem csak a történetek szereplőiként vesznek részt a regény alakulásában, de szerzőivé válnak a szövegek nagy részének.
Bővebben »

A kesztölci köztársaság legendájáról

Létrehozva: 2012. 08. 12. 17:27
A kesztölci köztársaság című kötetünk már jó néhány éve elérhető, de nem elévülő irodalom, amit benne találhat az olvasó. Újra és újra felkersenek bennünket az '56-os forradalmat Kesztölcön vagy a környéken megélt visszaemlékezők, melynek köszönhetően egyre több és több információ kerül napvilágra. Az adatokat feldolgozzuk, hogy megőrizhessük őket az utókor számára. Ízelítőül most egy régebbi cikket idézünk fel, melyben az Index újságírói járták körül a témát.
 
Bővebben »
Uros Petrovic: Tördafejed-mesék
Tördafejed-mesék
1 500 Ft
1 035 Ft
Megtakarítás: 31%
Oláh Lajos – Szabó József János: „Fényes szurony, rózsafa a nyele…”
„Fényes szurony, rózsafa a nyele…”
1 900 Ft
1 311 Ft
Megtakarítás: 31%
További kiemelt ajánlataink
Kosár
Szegedi-Szabó Béla: Vukán
Vukán
1 db x 2 090 Ft
2 090 Ft
Összesen: 6 085 Ft
Bejelentkezés
E-mail címe:
Jelszava:
Miért éri meg regisztrálni?
Elsők között értesülhet legújabb kiadványainkról.
Feliratkozhat hírlevelünkre, így értesülhet akcióinkról.
Létrehozhatja saját könyv- listáját, melyeket aztán meg is vásárolhat online.
Partnereink
Információk:   ÁSZF |  A rendelés menetes |  GYIK |  Boltok |  Kapcsolat |  Adatvédelem
Közösségi oldalaink:   Facebook |  Twitter |  YouTube
© 2018 Pillangó Kiadó |  style & development: juizzmedia