MOST 31 % minden könyvünkre!
Infóvonal: 06 20 288-5418 | E-mail: konyv@pillangokiado.hu

Szívem csücske: Topolya

Létrehozva: 2014. 07. 06. 16:17
Szívem csücske: Topolya
Megjelent a Szívem csücske - Topolya a részletekben lakozik című kötet, egy Album minden egykori, jelenlegi és utánunk jövő topolyainak!


Ahogy a dombról gurultunk lefelé, valahogy úgy csillogott a város, mintha porrá törtek volna fölötte száz tükröt. Tudtam, mi mit fog követni, tudtam előre, hogy veszem majd le a cipőmet, hogy állok majd a víz alatt zuhanyzáskor, hogy anyám aznap este is puszit fog adni. Akkor még tudtam, egyszer majd jó ember leszek, még ha rossz gyerek is voltam.
Azóta sem láttam olyannak ezt a várost. Néha sétálni megyek, nézem az esteledést, keresem azt a pontot, ahonnan látni lehetne ugyanazt a tájat, ami még egykor az enyém volt, amiben még otthon éreztem magam. De nem találom azt a pontot, ahonnan ugyanolyan nyugodt lenne minden, s látszana az a sok kis csillogó szilánk, amitől fénylik esteledésben a város. Már nem tudom hol lehetett az a pont, s hogy pontosan mi is romlott el azóta, de már nem tudom azt sem mi mit fog követni, s hogy jó ember leszek-e valaha, még ha most hálátlan gyerek is vagyok felnőtt létemre.
Mert én hálátlan gyereke vagyok ennek a városnak. 13 éve, kéthetente összepakolok és elmegyek. Mintha a hátam mögött hagyhatnék bármit. Folyton elmegyek, és folyton hazajövök ide. Mintha nem tudnám itthagyni, mintha ezt a várost nem lehetne soha, úgy igazán elhagyni.
Az ember csak viszi a szívében, abban a súlyos szívében a városát mindenhová, hogy annak súlya húzza visszafelé, haza.
Terék Anna

További információkat itt teinthet meg!

Szívem csücske - Hiánypótló kiadvány Topolyáról

Mottó: „A veszendőséggel nem lehet szembeszegülni. Csak egy valamit tehetünk ellene: szívós figyelemmel vesszük számba, ami van, s ami volt, s konokul emlékezünk mindazokra, akik itt voltak, e tájon éltek egykor.” (Juhász Erzsébet)


Bencsik Orsolya, Brasnyó István, Fehér Ferenc, Fenyvesi Ottó, Harkai Vass Éva, Juhász Erzsébet, Kemény Hargita, Nebojsza István, Pressburger Csaba, Terék Anna, Tóth Ferenc és Lovra Éva, azaz topolyai, vagy Topolyán született és élt, a városhoz kötődő írók, költők munkái és a Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatra öt év alatt beérkezett, válogatott képek jelennek meg a Szívem csücske című, 112 oldalas könyvben, amely a topolyai Népkönyvtár gondozásában, a Solymosy Könyvesház kiadásában lát napvilágot. - Az öt év alatt, amióta megszervezzük a Topolya a részletekben lakozik című fotópályázatot, több száz fénykép érkezett a városról és környékéről, amely egy kicsit a szívünkhöz nőtt, benne van a város lelke – meséli Náray Éva, a Népkönyvtár igazgatónője, a kötet szerkesztője. - Topolyának annyi írója, költője van, akiket talán egy kicsit el is hanyagolunk. Irodalmi alkotásaikból és fényképekből állt össze ez a könyv, melynek bemutatójára december 20-án, pénteken 17 órakor kerül sor a Népkönyvtár padlástermében.

A kötet alcíme: „Album minden egykori, jelenlegi és utánunk jövő topolyainak.” És talán azoknak is, akik szeretik az esztétikus fotókat, színvonalas írásokat, és valamiféleképpen kötődnek ehhez a észak-bácska kisvároshoz, hisz mint ahogy Terék Anna írja: - Folyton elmegyek, és folyton hazajövök ide. Mintha nem tudnám itthagyni, mintha ezt a várost nem lehetne soha úgy igazán elhagyni. Az ember csak viszi a szívében, abban a súlyos szívében a városát mindenhová, hogy annak súlya húzza visszafelé, haza...
 

Komáromi Gizella
vajma.info

Legújabb kiadványaink
Czanik Balázs: Sütizz és fogyj!
Sütizz és fogyj!
3 990 Ft
3 751 Ft
Megtakarítás: 6%
Kostyák Borbála: Misi és a rakoncátlan zöldségek
Misi és a rakoncátlan zöldségek
1 990 Ft
1 871 Ft
Megtakarítás: 6%
Végső István: GULÁG 1945
GULÁG 1945
1 000 Ft
940 Ft
Megtakarítás: 6%
Végső István: Az 1956-os forradalom Kiskunhalason
Az 1956-os forradalom Kiskunhalason
1 500 Ft
1 410 Ft
Megtakarítás: 6%
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken
Rumini a Fényvizeken
3 490 Ft
3 281 Ft
Megtakarítás: 6%
Berg Judit: Rumini kapitány
Rumini kapitány
3 490 Ft
3 281 Ft
Megtakarítás: 6%
Berg Judit: Rumini
Rumini
2 990 Ft
2 811 Ft
Megtakarítás: 6%
David Walliams: Büdöss úr
Büdöss úr
2 990 Ft
2 811 Ft
Megtakarítás: 6%
David Walliams: Patkányburger - Vigyázz, undorító!
Patkányburger - Vigyázz, undorító!
2 990 Ft
2 811 Ft
Megtakarítás: 6%
Balázsi Lili Fanni: Madártej
Madártej
2 990 Ft
2 811 Ft
Megtakarítás: 6%
Szoó Judit: Kilófaló lakomák
Kilófaló lakomák
3 450 Ft
2 243 Ft
Megtakarítás: 35%
Rahim Bërisha: Közelebb, mint amilyen távol
Közelebb, mint amilyen távol
2 990 Ft
2 063 Ft
Megtakarítás: 31%
További kiemelt ajánlataink
Kosár
Bejelentkezés
E-mail címe:
Jelszava:
Miért éri meg regisztrálni?
Elsők között értesülhet legújabb kiadványainkról.
Feliratkozhat hírlevelünkre, így értesülhet akcióinkról.
Létrehozhatja saját könyv- listáját, melyeket aztán meg is vásárolhat online.
Partnereink
Információk:   ÁSZF |  A rendelés menetes |  GYIK |  Boltok |  Kapcsolat |  Adatvédelem
Közösségi oldalaink:   Facebook |  Twitter |  YouTube
© 2018 Pillangó Kiadó |  style & development: juizzmedia